Ryhdy
etanoliautoilijaksi!

Ilmastonmuutos ei odota. Tarvitaan nykyiseen autokantaan sopivia ratkaisuja liikenteen päästöjä pienentämään. Onneksi ratkaisu on olemassa: eFlexFuel-etanolipäivityssarja ja RE85-polttoaine.

Bensiiniauton päivittäminen etanolilla kulkevaksi on paitsi järkevää, myös helppoa ja edullista!

Osta etanolipäivitys Näin teet etanolipäivityksen

Bensiiniauton muuntaminen etanolilla kulkevaksi on helppoa ja järkevää

Jos nykyisellään ajelet bensiinikäyttöisellä autolla, on etanoliautoilijaksi ryhtyminen paitsi kaikin puolin järkevää, myös helppoa ja edullista. Etanolimuunnos on mahdollista tehdä eFlexFuel-laitteiston avulla suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttoaineenruiskutus. Voit varmistaa etanolimuunnoksen soveltuvuuden omaan autoosi täältä.

Näin ryhdyt etanoliautoilijaksi:

Kun teet etanolipäivityksen

1Säästät rahaa tankatessa

2Leikkaat autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 %

3Saat lisää tehoa korkeaoktaanisesta RE85-polttoaineesta

Valmistettu Suomessa suomalaisille

Tekemällä etanolipäivityksen tuet suomalaista työtä. EFlexFuel-päivityssarja on suunniteltu ja valmistettu Suomessa ja St1:n RE85-korkeaseosetanoli on valmistettu kotimaisesta jätteestä. RE85 on myös ensimmäinen Avainlippu-tunnuksen saanut polttoaine.

Laske omat säästösi

vähemmän polttoainekuluja vuodessa
Säästö viidessä vuodessa

kg

vähemmän fossiilisia CO2-päästöjä vuodessa
Viidessä vuodessa vähennät päästöjä kg

Ympäristö

Etanoliautoilijana voit tankata ympäristöystävällistä RE85-polttoainetta. RE85 sisältää 80-85 prosenttia uusiutuvaa etanolia, jota St1 valmistaa kotimaisesta jätteestä ja tähteestä tuotantolaitoksillaan Suomessa. Jätteestä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia.

RE85:n tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomiota logistiikkaketjun tehokkuuteen. Uusiutuvaa etanolia tuotetaan jätteen syntysijoilla, jolloin jätteen kuljetuksiin ei tarvita ylimääräistä ajoa. Näin St1:n tapa valmistaa jätteestä uusiutuvaa etanolia ei tuota ilmakehään käytännössä lainkaan fossiilista hiilidioksidia.

RE85 on siis ympäristötietoisen autoilijan ehdoton ykkösvalinta. Autoilija voi pienentää liikenteessä aiheuttamaansa fossiilista CO2-jalanjälkeään lisäksi muuttamalla ajotapaansa sekä valitsemalla mahdollisimman vähän kuluttavan auton. Luonnollisesti nämä toimenpiteet vähentävät myös RE85:n hiilidioksidipäästöjä entisestään.

Teho

Bensiinin tärkein ominaisuus on oktaaniluku. Se on arvo, joka kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä eli ilmaisee kuinka hyvin bensiini kestää puristusta syttymättä itsekseen. Suurempi oktaaniluku kertoo suuremmasta puristuskestävyydestä. Pieni oktaaniluku taasen saattaa aiheuttaa moottorissa nakutusta eli polttoaineen syttymistä liian aikaisin.

RE85-polttoaineen oktaaniluku on suuri, jopa 106 oktaania. Iso oktaaniluku tuo autoon lisää tehoa, ja tämän autoharrastajat jo tietävätkin. Tiesitkö, että esimerkiksi suurin osa vauhdikkaan Drifting-lajin SM-luokan kisa-autoista kaahaavat etanolin voimin?

Edullisuus

Etanoliautoilijaksi ryhtyminen ei ole kallista. Etanoliautoilun alkuinvestointeja ovat eFlexFuel-laitteiston osto ja laitteen mahdollinen asennus autoon korjaamolla. Näppärämpi säästää asennuskustannuksissa asentamalla laitteiston itse. eFlexFuel-laitteiston hinta Motonetistä ostettuna on tällä hetkellä 339 euroa. eFlexFuel-laitteiston asentamisen hinta vaihtelee asennuspisteen ja paikkakunnan mukaan, mutta yleensä asennus on helppo tunnin tai parin mittainen toimenpide.

Kun eFlexFuel-laitteisto on asennettu autoon, päästään sitten säästämään. RE85-polttoainetta tankkaamalla etanoliautoilija säästää paitsi luontoa myös kukkaroaan: RE85 kun on tavallista bensiiniä huomattavasti huokeampaa. Rahallista säästöä syntyy siitäkin huolimatta, että RE85:stä kuluu jonkin verran enemmän tavalliseen bensiiniin verrattuna.

Suomalaisuus

Tekemällä etanolipäivityksen autoosi tuet suomalaista työtä monessa eri vaiheessa. Laadukas eFlexFuel-laitteisto on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Laitteiston voit ostaa helposti suomalaisen perheyhtiö Motonetin myymälästä tai verkkokaupasta. eFlexFuelin voit asentaa autoosi joko itse tai viedä sen haluamallesi korjaamolle, jälleen suomalaista työtä ja osaamista hyödyntäen.

Kun bensiiniautosi sitten on etanoliautoksi päivitetty, kaarrat tankille suomalaisen St1:n pihaan Suomessa valmistettua RE85-polttoainetta tankkaamaan. Tiesitkö muuten, että Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt St1:n RE85-polttoaineelle Avainlipun käyttöoikeuden?