Haluatko
etanoliautoilijaksi?

Nyt suomalaisilla on mahdollisuus ryhtyä ajamaan ympäristöystävällisemmin, tehokkaammin ja taloudellisemmin. St1, StepOne Tech ja Motonet lahjoittavat 50 autoilijalle etanolipäivityssarjan.

Ota selvää, miksi kaara kannattaa päivittää etanolilla kulkevaksi ja osallistu kilpailuun kertomalla, miksi juuri sinä haluaisit ajaa etanolilla!

Osallistu kilpailuun Osta etanolipäivitys

Usein kysytyt kysymykset

Millaiseen autoon voi tehdä etanolipäivityksen?

eFlexFuel-laitteisto voidaan asentaa suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttoaineenruiskutus. Laite ei sovellu diesel-moottoreihin tai suoraruiskutuksella toimiviin bensiinimoottoreihin.

Miten saan 200 euron arvoisen muuntotuen?

Vain ennen 1.1.2007 käyttöönotettu bensiiniauto on mahdollista muutoskatsastaa ja tällöin saada kertaluonteinen 200 euron arvoinen muuntotuki. Muuntotukea haetaan Trafilta muutoskatsastuksen jälkeen. Lue lisää aiheesta: eflexfuel.fi/muutoskatsastus

Mihin etanoliautoilun ympäristöystävällisyys perustuu?

eFlexFuel-laitteiston asentamisen jälkeen entiseen bensiinikäyttöiseen autoon voidaan jatkossa tankata myös RE85-korkeaseosetanolia, joka sisältää 80-85 % suomalaisesta jätteestä valmistettua etanolia. Korkea etanolipitoisuus RE85-polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia.

Kuluuko RE85-polttoainetta enemmän kuin tavallista bensiiniä?

RE85:n energiasisältö on pienempi kuin bensiinin, jonka vuoksi sitä kuluu noin 28 % enemmän kuin bensiiniä. RE85:n edullisempi hinta kuitenkin takaa sen, että vaikka korkeaseosetanolia kuluukin bensiiniä enemmän, syntyy samalla kuitenkin säästöjä polttoainekuluissa.

Miten RE85-polttoaine antaa autoon lisätehoa?

RE85 on ympäristöystävällinen ja edullinen polttoaine – tehosta tinkimättä. RE85-korkeaseosetanolin oktaaniluku on aina yli 104. Oktaaniluku on arvo, joka kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä eli ilmaisee kuinka hyvin bensiini kestää puristusta syttymättä itsekseen. Suurempi oktaaniluku kertoo suuremmasta puristuskestävyydestä. Liian pieni oktaaniluku puolestaan saattaa aiheuttaa moottorissa nakutusta eli polttoaineen syttymistä liian aikaisin.

Miten etanolipäivitys vaikuttaa auton kylmäkäynnistykseen?

Usein etanolilla kulkeva auto käynnistyy kylmälläkin aivan kuten bensiiniauto. Toisinaan etanoli voi kuitenkin jonkin verran heikentää auton käynnistymistä kylmissä sääoloissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että normaalin yhden käynnistyskerran sijasta voi joutua tekemään pari ylimääräistä käynnistysyritystä. Kylmäkäynnistysominaisuuksia voidaan parantaa käyttämällä moottorinlämmitintä tai lisäämällä RE85:n sekaan noin 5-10 % tavallista bensiiniä.

Paljonko eFlexFuel-laitteen asentaminen maksaa?

eFlexFuel-laitteen asentamisen hinta vaihtelee asennuspisteen tuntihinnan ja paikkakunnan sekä asennuksen haastavuuden mukaan. Yleensä asennus kestää tunnista kahteen.

Voiko eFlexFuel-laitteen asentaa itse?

eFlexFuel-laitteen mukana toimitetaan kuvitettu ja selkeä asennus- ja käyttöohjekirja. Jos sinulla on kokemusta autoista ja normaaleista autosähkötöistä, ei asennuksen pitäisi olla vaikeaa.

Tarvitseeko eFlexFuel-laitetta säätää?

eFlexFuel-laitetta ei tarvitse säätää. Laite on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. eFlexFuel-laitteissa polttoaineseos tunnistetaan etanolianturin avulla. Käyttäjän ei tarvitse itse tehdä minkäänlaisia toimenpiteitä polttoaineen tunnistamiseen.

Onko eFlexFuel-laite mahdollista myös poistaa autosta?

eFlexFuel-laite on mahdollista myös poistaa autosta ja palauttaa auto samaan tilaan kuin ennen etanolipäivityksen asennusta.

Tutustu kisaajiin ja äänestä!

Katso kaikki osallistujat